Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. október 04. 21:37 - Léna06

Louis Sachar: Stanley kincse

A könyvet, melynek eredeti címe Stanley a szerencse fia volt, a születésnapomra kaptam, sok más könyvvel együtt. A könyvben fut a főtörténet, aminek főszereplője Stanley, és van még két sztori, amit elolvashatunk. 

Stanley-t, akinek családján átok ül, letartóztatják lopásért és választhat, hogy a javítóintézetbe, vagy egy 18 hónapos táborba megy a Zöld-tóhoz. A fiú a tábort választja és innentől kezdve minden a feje tetejére áll. Ugyanis a tó már rég nem tó, hanem egy kiszáradt sivatag és a táborlakók feladata, hogy minden nap kiássanak egy gödröt, ha pedig találnak valami érdekeset, akkor szólni kell az igazgatónak. De miért kell gödröt ásni? Mit keres az igazgató? Forognak a kérdések Stanley fejében. Ezekre ő talán soha nem kap választ, de mi, ha figyelünk, a három történetből rálelhetünk a megoldásra. A lényeg, hogy fejben mindig ott kell lenni Stanley mellett és segíteni neki hosszú útján Isten hüvelykujja felé.

Louis Sachar könyvéből azóta már filmet is készítettek, az író Amerikában született és első könyvét egy pulóvergyárban írta meg. Utána egyre több könyvet írt és egyre híresebb lett. Ma már 64 éves és a Gyermekkönyvek amerikai szerzőjeként emlegetik. 

Kaland: 10/8 - szerintem igazán meg érdemli a 8 pontot, csak azért nem írtam be a még kettőt, mert nem száguldoznak egy kis csónakkal a Niagara vízesésnél, bár, itt a sivatagban bóklásznak napokig étlen szomjan, szóval átjavítom: 10/9 (nem minden rész volt ilyen sivagatos, így volt tökéletes, mert az már nem jó, ha valami túlzottan kalandos)

Vicc: 10/4 - azt nem mondom, hogy olyan nagyon viccesnek nevezhető volt, de pár jó poént azért megtalálunk benne.

Szerelem: 10/5 - a fősztoriban, nem volt róla szó, de a két másikban a szerelem negatív részeit is megismerhettük

Fantasy: 10/3 - létezik ugyan Zöld-tó nevű hely, de az nincs kiszáradva és nem egy tábor. Nem hiszem, hogy a való életben lenne a gyerekeknek munkatábor és azt is kizárnám, hogy egy család hosszú évekig ennyire szerencsétlen legyen

Tanulság: 10/7 - az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, figyelmeztet a közmondás, amit Elya Yelnats bizony elfelejtett amikor a szépséges Myrához akarta feleségül venni 

Louis Sachar: Stanley kincse, Delfin könyvek

stanley_konyv.jpg

 Idézet, Stanley nevelőtisztje, Mr. Pedanski mondta ezt a gyerekeknek egyik este

 

louis_sachar_2_0.jpg

 

louis_sachar.jpg

 

A film előzetese, akinek van kedve nézze meg, de előbb a könyvet olvassa el, mert az úgy izgalmas

 

 zold_to.jpg

Az igazi Zöld-tó Ausztriában található és ilyen gyönyörű vize van

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2414279921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása