Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. június 19. 19:55 - Léna06

Kertész Erzsi és Berg Judit: A négy Madár titka

Galamb mutatja az utat,

Sas őrzi a fészket.

A titok fölött holló köröz,

A veréb nem közönséges madár.

 A könyv főszereplője Kiki, aki legjobb barátja, Gerda eltűnésének kapcsán nyomoz. Kiki egy dobozkát talál amire a fent látható furcsa vers van írva. Mi az, hogy "galamb mutatja az utat"? Meg, hogy a "a veréb nem közönséges madár"? Ennek semmi értelme, gondolja Kiki, de ahogy a Galamb utcai házba téved, hirtelen megváltozik a véleménye. Kiderül, hogy Gerda nagyapja, aki madárkutató volt, valahogy kifejlesztett olyan szereket, amikkel madárrá lehet változni. Sajnos azonban DR-nek, a nagypapa régi ellenlábasának is szüksége van a két kenőcsre, ezért egyfolytában üldözi Kikit és Ibolya nénit, a Galamb utcai villa házvezetőnőjét. Kikinek már csak egy esélye van: Gyorsan meg kell oldania a vers rejtvényét és meg találnia a két csodaszert, ahhoz, hogy Gerdát megtalálja. De ki az a Sasorrú Stefán? Hol van Gerda nagyapja? És Gerda? Minden kiderül, ha elolvasod a könyvet!

Berg Judit a Rumini című sorozattal lett híres, Kertész Erzsi pedig a Pantherával. Úgy indult a közös könyvük sztorija, hogy, a Pagony könyvkiadó megkérte a két írót, írjanak a kiadó blogjára egy játékot, amiben az a lényeg, hogy egyikőjük elkezdett egy sztorit, a másikuk pedig folytatta. Olyan jól ment a történet, hogy végül könyvet írtak belőle. Szerintem, ez tökre érdekes, ha valaki kíváncsi lenne a részletekre, olvassa el a Könyvesblog interjúját, amit ide kattintva tud megnézni. 

Vicc: 10/2 - szerintem inkább komoly volt...

Kaland: 10/8 - este alig tudtam elaludni az izgalomtól!

Fantasy: 10/5 - azok a bizonyos kenőcsök, amik madárrá változtatják az embert, szerintem nem igazán valóságosak...

Tanulság: 10/6 - annyit elárulok, hogy a nagypapa nagyon bölcs ember volt!

Köszönöm a Pagony könyvkiadónak, hogy eljuttatta hozzám ezt a könyvet, ami nélkül nekem sem lett volna részem abban a csodálatos érzésben, ami az olvasásával jár! Kár hogy vége van! 

Berg Judit és Kertész Erzsi: A négy madár titka, Pozsonyi Pagony Kft., 2017

 

kertesz_erzsi_es_berg_judit.jpg

 

a_negy_madar_titka.jpg

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7514049950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása