Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. július 11. 09:48 - Léna06

A Helka trilógia és képregény

Ezt a sorozatot az unokatesóm adta kölcsön, nem bántam meg, egyszereűen nem tudtam letenni és ő sem bánta meg, mert dedikálva kapta vissza! Írok ide egy gyors beszámolót a történésekről:

Az 1.rész tartalmából: Helka-a Burok-völgy árnyai

Helka a Balaton hercegnője. Utálja a sok felhajtást, amit körülötte csapnak, ezért inkább kiszökik a rétre szamócát enni. Azonban mire visszaér hű szolgájával, Cipriánnal a kastélyba, a lovász kivételével az egész kastély elalszik. Helka talál egy zacskó szürke port, azonban amikor hozzáér, elalszik. Szerencsére az őt megvédő varázslattal hamarabb felébred mint társai, de furcsa derengés marad körülötte. Cipriánnal és a lovászmesterrel rájön, hogy csak Kamor, a bakony öreg varázslója segíthet. A varázslatos térkép segítségével (amit csak Helka lát) eljutnak Kamorhoz, aki elmagyarázza, a Kekud forásshoz kell menniük, hogy lemossák a derengést. 

A 2. rész tartalmából: Ciprián-a Balaton hercege

Ciprián a Balaton hercege lesz, amikor megtudja, hogy Helka a testvére. Azonban nem sokáig örülhet, mert megérkezik Mitmike, a lúdvérc és megzavarja a Balaton nyugodt életét. Ciprián nyomozni kezd, a nyomok Zemúrhoz, a testvérűző herceghez vezetnek, aki el akarja foglalni a Balatont. Cipriánnak, Helkának, Kamornak és két hű segítőjének, Tramininek és Furmintnak kell megmenteni a tavat és legyőzni a gonosz Zemúrt. Az események gyors folyása közben Ciprián megismerkedik Boglárkával, akibe titokban szerelmes lesz...

A 3. rész tartalmából: Kamor-Helka menyegzője

Ciprián és Bolglárka esküvője után, egy különös fiú, Kamor, kóborol a Balaton körül akit Helka talál meg és azonnal megtetszik neki...Eközben az öreg Kamornak élete legnagyobb hibájáért kell felelnie, élete legnagyobb ellenségével. A varázsló történetét meséi el a könyv, ahol nagyon izgulhatunk, hogy ismét sikerül e megmenteni a Balatont és környékét...

helka-trillogia.jpg

 

Ezt a trilógiát írta Nyulász Péter, akivel találkoztam egy programon, ahol elmondta, hogy hogy talált rá a legendára és megmutatta, hogy hol játszódik a történet! Hihetetlen, hogy a többszáz évvel ezelőtt íródott könyvből milyen nehéz kibogarászni a bonyolult történet szerteágazó szálait! Aztán, aki olvasta a Helka könyveket ne felejtsen elmenni a történet végén feltüntetett gyönyörű helyekre! Aki megfogadja a tanácsomat, ide kattintva megnézheti a Helka bakancslistát.

Somogyi Györgyöt és Tebeli Szabolcsot is megihlette Helka legendája, ugyanis képregényt írtak belőle. A tavasszal megrendezett Nemzetközi Képregényfesztiválon megjelentek és dedikáltak. Én ott voltam és nem csak a képregény szerzőitől, hanem a véletlenül arrajáró Nyulász Pétertől is kaptam aláírást! A rajongók megnyugodhatnak, lesz a képregénynek is folytatása, nem kell bepánikolni :-) .

Nyulász Péter: Helka trilógia, Betűtészta Kiadó, 2016

Somogyi György: Helka képregény, Betűtészta Kiadó, 2018

helka1.jpg

 

helka2.jpg

 

knv-helka-a-burok-volgy-arnyai.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6114068431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása