Könyvajánlók gyerekszemmel

2019. július 20. 09:04 - Léna06

Lars Joachim Grimstad: Napkirály

Igen, ez valóban az Eltűnt gyerekek folytatása! (Ide kattintva tudod megnézni) Már viszonylag régen elolvastam, de ami késik, nem múlik! Nem tudom, hogy lesz -e belőle harmadik rész, de ha igen, tuti biztos, hogy elolvasom és írok róla bejegyzést...

Finn éppen Bora Borai nyaralását tölti, amit azért kapott, mert...de ezt nem mondom el, a Fahr miniszterelnök &fiai sorozat első részéből kiderül! Tehát Finn éppen a tengerparti kis kunyhójában aludna, amikor egy japán császárkobra megharapja a karját. (Ez már csak azért is fura, mert a szigeten nincsenek kígyók, pláne nem japán császárkobrák...) Egy dúsgazdag fickó azonban megmenti őt, cserébe csak annyit kér, hogy tanítsa meg őt arra, hogy hogyan legyen jó miniszterelnök, ugyanis Svédország miniszterelnöke akar lenni. Miközben Ludvigot, hála Fahr miniszterelnök tanácsainak megválasztják, a norvégoknak újabb problémákkal kell megküzdeniük. Norvégia olajmezői ugyanis rejtélyesen kiapadtak! Ludvig és javasembere, Ake, Finn apjával olyan mérget itatnak, amitől szép lassan visszafejlődik egy ősemberré és Finnek mindössze 2 napot ad arra, hogy visszafordítsa a folyamatot. Ehhez szüksége lesz egy japán császárkobra mérgére, egy ősrégi csontváz egy darabkájára és egy cseppre a Napkirály véréből. Finn, Kimmelim és Sunniva rájön, hogy be kell hatolnia az ellenség területére - vagyis Svédországba! 

Lars Joachim Grimstadról írtam már, akit érdekel, olvassa el! (Lásd: fent)

Vicc: 10/6 - Ez is nagyon vicces volt, bár nem annyira, mint az előző

Kaland: 10/9 - Az előző részben azt hiányoltam, hogy nem kelnek át sűrű dzsungeleken: hát íme, most ezt is megkaptam! 

Szerelem: 10/0 - Semmi köze nem volt a szerelemhez, talán ez tette olyan igazivá

Fantasy: 10/5 - Svédország miniszterelnöke nem hiszem hogy fel akarná olvasztani az országot...mindenesetre olyan valóságosan volt leírva, hogy alig lehet észrevenni, hogy igazból nem lehet az embereket majomemberré változtatni

Tanulság: 10/6 - Ne törj be egy bevásárlóközpontba, hogy ellopj egy nagyon régi szigorúan őrzött tárgyból egy részletet! 

Lars Joachim Grimstad : Napkirály, Kolibri Kiadó, 2018

napkiraly.jpg

 

13979722181_7ebf4ebee0_b.jpg

Itt remélem, hogy mindenki rájön, hogy ki Lars Joachim Grimstad a képen! Amúgy éppen a Napkirály eredeti Solkongen című könyvéből tart felolvasást.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr8114971558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása