Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. július 18. 15:49 - Léna06

Mészöly Ágnes: Vágod?

A barátnőm ismeri Mészöly Ágnest, ezért kaptam legújabb, Vágod? című könyvéből egy dedikált példányt. A könyv különlegessége, hogy ha elolvastál egy fejezetet, meg kell fordítani a könyvet és a hátulról kell folytatni! Ha a történet mindkettő felét elolvastad, akkor pedig középen kettévágod az összenőtt oldalakat és megtudod, hogy végződik a sztori! Ez a könyv amúgy az Ellenpontok című sorozatnak a negyedik kötete, a sorozat elég furcsa, mert mindegyik eddig megjelent részét más-más író írta.

Petra és Lara kiscsoportos koruk óta legjobb barátnők. Mindig ugyanabba a fiúba voltak szerelmesek, mindkettőjük életében valami szörnyűség történt és mindkettőjük utálja Tasnádi Lettit, a sötét múltú osztálytársukat. Lettit leginkább azért gyűlölik, mert összejött Áronnal, a lányok szerelmével. Az egész balhé azzal kezdődött, hogy az osztálykiránduláson Petra elhagyja az új fülhallgatóját, ami miatt úgy összeveszett az anyukájával. Petra észreveszi, hogy Lettinek van egy ugyanolyan fülese és rákeni, hogy ő lopta el a fülesét. Lara is belekeveredik a hazugságba, ráadásul nem elég, hogy neki kell Petrát fedeznie, Letti odajön hozzá edzés után és megkéri, mondja el mindenkinek, hogy Petra hazudott. Miközben a könyvet olvassuk, nem csak Petra és Lara életét ismerjük meg, hanem Lettiét is, aki talán mégsem olyan rossz fej, mint ahogy a lányok beállítják őt.

Mészöly Ágnes gyerekkorában kamionsofőr és régész akart lenni. Együtt. Ami szerintem elég fura, de végülis mindenkinek megvan a maga bogara...Neki ez esetben van még egy, mégpedig az, hogy sajnálja, hogy nem japánnak született.:) Háát... ez van. 

Vicc: 10/6 - tinédzser viccek vannak benne, amik nagyon viccesek

Kaland: 10/2 - inkább a hétköznapi életről szól

Szerelem: 10/9 - eleve egy szerelmi vitával kezdődik a lányok és Letti háborúsdija!

Fantasy: 10/1 - nincs benne varázslat, meg egyéb fantasyre utaló dolgok, de nem hiszem, hogy egy normál iskolában ennyi gyereknek lenne szörnyű élete...

Tanulság: 10/9 - szerintem nincs még könyv amiben ennyi megjegyezendő dolog lenne. Ami nekem mond a legtöbbet: A hazugság mindig megnehezíti az ember életét 

Mészöly Ágnes: Vágod?, Ellenpontok 4, Menő Könyvek, 2018

 

 

meszoly-agi_kicsi.jpg

 

vagod.jpg

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7014105923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása