Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. április 22. 16:55 - Léna06

Lars Joachim Grimstad: Eltűnt gyerekek

Ezt a könyvet a "fogtündértől" kaptam, állati jó! Főszereplője Finn Fahr, aki egy teljesen átlagos kisfiúból, a norvég miniszterelnök fia lesz. Egy nap egy nagy gyűlésen megjelenik Észak Boresia vezetője is, és egy fiút (!!!) ajándékoz Fahr miniszterelnöknek. Finn azonnal összebarátkozik újdonsült testvérével (aki mellesleg százszorta kedvesebb a saját bátyjánál) és örül, hogy nem egyedül kell iskolába mennie. Összebarátkoznak Sunnivával, aki egy nagyon okos (és heves) lány, egy különös kaland során ismerik meg egymást.Ez mind szép és jó, csakhogy Kimmelim nagyon furcsán viselkedik, az osztályból pedig egyre másra tűnnek el a gyerekek. Finn, Kimmelim és Sunniva nyomozni kezdenek és rájönnek, hogy az eltűntek hátrahagyott üzenetei hamisak, és elrabolták őket...Viktor nevű osztálytársukra, meg az apukájára gyanakszanak, aki a Többet pártban (Finn apukája pártjában) dolgozik, de titokban mindig is ő akart lenni a miniszterelnök. Szerepelnek benne óriáslegyek, Kvikk Lunjs csokoládé, egy zűrős kvízverseny és még sok más egyéb furcsaság...

Az író, Lars Joachim Grimstad, gyerekkorában egyfolytában arról álmodozott, hogy ha felnőtt lesz, majd miniszterelnök lesz. Talán ez az emlék vette rá arra, hogy Finn apját miniszterelnöknek tegye... Ezenkívül Grimstad nagyon jó focista is, mert a norvég első számú bajnokságon is részt vett, méghozzá egy elég erős csapatban! Ismeritek Jo Nesbo-t? Mert az egyik legjobb barátja volt írónknak... (Ha nem tudjátok ki, akkor sürgősen olvassátok el a Doktor Proktor pukipora című sorozatot, mert azt Jo nesbo írta, és nagyon klassz!)

Vicc: 10/10 - írtózatosan vicces volt!

Kaland: 10/8 - nagyon izgi volt, de ezt ne úgy értsétek hogy hátborzongató dzsungeleken törtek keresztül és hatalmas vízeséseken csónakáztak le...

Szerelem: 10/1 - Finn bátyja szerette a James Bond filmeket

Fantasy: 10/3 - nem hinném, hogy egy taxisofőrből bármikor lehetne miniszterelnök és a legtöbb gyerek sem merne éjszaka egyedül nyomozni, pláne, hogy Észak Boresia meg nincs is!

Tanulság: 10/5 - az élet néha nagyon nehéz. Ezt nem csak a könyv mondja ki, hanem én is, mert mást nem találtam.

Lars Joachim Grimstad: Eltűnt gyerekek, Kolibrikiadó, 2017

 

eltunt_gyerekek.jpg

 

2104422860grimstad_lars_joachim_teddy.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6913845380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása