Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. május 06. 18:44 - Léna06

Top 5 kedvenc könyvem

3. Neal Shusterman: Az óceán mélyén

Ez egy nagyon, nagyon különleges könyv. A főszereplője egy skizofréniás kisfiú (Caden), aki kettős életet él. A való életében egyre furcsábban viselkedik, például összefirkálja a dolgozatait, úgy érzi, egyfolytában sétálnia kell, továbbá mások gondolataiban olvas. Amikor álmodik, egy másik életet él, egy hajón. Ott a kapitány és a papagáj a főnökök, akik Caden-t bízzák meg azzal, hogy merüljön le a Challenger Deep- be. (ez az óceán legeslegmélyebb pontja.) A valóságban a szülők elviszik egy kórházba, ahol gyógyítani kezdik, így a fíú teljesen összekeveredik, a tengeren hánykolódó hajón, továbbá a kórházban töltött napok között lebeg. Az életben (mivelhogy neki kettő van) két nagy megpróbáltatás elé kell néznie. A kapitány és a papagáj is saját szövetségesévé akarja tenni Caden-t, akinek el kell döntenie, hol folytatja életét, mert hosszú távon nem megy ám a kettős lét... Akit érdekel, hogy a fiú a papagájt vagy a kapitányt választja -e, hogy milyen lesz lemerülni a Challenger Deep-be, vagy hogy milyen nehézségek elé állítják még Caden-t, annak azt ajánlom, hogy olvassa el a könyvet! 

Neal Shustereman, aki ezt a könyvet írta, nagyon aktív az interneten, innen tudtuk meg, hogy következő könyvét, a fiával együtt írja meg! Az író facebook oldalát ide kattintva nézheted meg. 

Vicc: 10/6 - rengeteg vicces poén volt benne, de az alapsztori nagyon komoly.

Kaland: 10/5 - azokat részeket, amikor a tengeren van, végigizgultam, de amúgy nagyon normális volt.

Fantasy: 10/1 - Igen, vannak benne lehetetlen részek, de Caden skizofréniás nem?

Tanulság: 10/10 - mivel teljesen életszerű, rengeteg tanulságot le lehet vonni belőle!

Neal Shusterman: Az óceán mélyén, Tilos az á könyvkiadó, 2015

 

neal_shusterman_2013.jpg

 

challenger_deep.jpg

 

az_ocean_melyen.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr3513888078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása