Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. június 01. 08:01 - Léna06

Egy könyv szemüvegeseknek

A Szemüveges Szirént nem csak szemüvegeseknek ajánlom, hanem bárkinek, felnőttnek és gyereknek egyaránt. A főszereplő kislányt Atlantának hívják, aki egy világítótoronyban lakik az apukájával, nemrég vesztette el az édesanyját.

Atlanta egy nap picike szivárványsirályt talál a szobájában és azonnal tudja, vissza kell vinnie a Feketekőhöz, ahol a sirályok lakhelye van. El is indul a nagy útra s közben hatalmas meglepetések sorozata éri őt, kezdve a szellemhajótól, a feltámadt halottakon át, egészen egy igazi tengeri csatáig. Eközben Atlanta megtapasztalja, hogy milyen halottnak lenni, milyen az amikor az ember szívét majdnem felemészti a vágyakozás, hogy milyen elbúcsúzni egy olyan embertől, akiről tudjuk, hogy már soha többé nem jön vissza és hogy milyen csodálatos a Szemüveges Szirén. 

A könyv írója Dunajcsik Mátyás, aki egy ideig Izlandon élt, Atlanta és barátai története is a tundrák és gejzírek országában jutott eszébe. Az egyetemen francia szakon végzett, ami lehet, hogy másnak nem olyan szenzációs hír, de nekem igen, mert én is franciát tanulok, csak gimnáziumban. Amúgy a Szemüveges Szirén az első gyerekkönyve (MÉG.), ami nem is csoda, hiszen nagyon fiatal, éppenhogycsak belekóstolt a felnőttek rideg életébe. 

Vicc: 10/4 - én úgy fogalmaznék, hogy aranyos...

Kaland: 10/8 - ha valaki még nem utazott szellemhajón, az ebben a könyvben mindent megtud a rejtelmeiről, meg aztán az is izgalmas, hogy Atlanta nem hétköznapi életet él

Fantasy: 10/3 - csak a nevek nem voltak valódiak, mint például Feketekő, vagy szivárványsirály

Tanulság: 10/9 - többet tanultam belőle, mint az eddigi összes könyvemből amit olvastam!

Szeretném megemlíteni, hogy nagyon tetszenek Gilieze Gergő rajzai, melyekben feketén rajzol meg mindent és csak a sárga részeket színezte ki.

Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén, Kolibri Kiadó, 2016

 

a-szemuveges-sziren.jpg

 

dunajcsik_matyas.jpg

Ezen a képen úgy látszik, Dunajcsik Mátyás szeret gördeszkázni, ami tök jó lenne, mert az én szívemhez is hozzánőtt, saját, Big Yamba márkájú deszkám! 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr8914014696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása