Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. július 27. 18:20 - Léna06

Szakács Eszter: A szelek tornya

Tudtad, hogy nem csak a Földön van élet? Hogy a mi bolygónkon kívül még több millió élettel teli világ várja, hogy felfedezd? Nem hiszem hogy tudtad. Mira sem tudta, egészen addig a sorsdöntő napig, amikor az őt üldöző osztálytársai lerázásának reményében felmászik az óriási darutoronyra és leesik onnan...csakhogy egyik üldözője, Uli, griffé változik és megmenti az életét. Kiderül ugyanis, hogy Mirát születésekor kiválasztották a Moirák (A Görög sorsistennők, hárman vannak, állítólag ők alakítják az emberek sorsfonalát.), hogy grifflovas legyen. Uli a griffje, aki pontosan abban a percben született mint ő. Mirának éjszakánként kell eljárnia a "kapun" keresztül az Aiolosz akadémiára (Aiolosz a fő szélisten a Görögöknél), ami az Olümposzon van, ahol nem csak új tantárgyakkal, tanárokkal és gyerekekkel ismerkedik meg, hanem teljesen új univerzumokkal, bolygókkal is! Megtudja például, hogy Azgardon laknak a gonosz Germán istenek, a Babilonon emberáldozatokat hoznak és van olyan nép, akik mikor meghalnak szoborrá dermednek és évente egyszer egy estére visszajönnek az élők világába. Várjunk csak! Germánok? Teljesen elzárták magukat a külvilágtól, ráadásul Odin, a (viszonylag) normális vezetőjük fél éve rejtélyesen eltűnt! Mindeközben Mirának az otthoni osztálytársaival, a gonosz Viktorral és a furcsa Erikkel is meg kell küzdenie, akik meglehetősen gyanúsan viselkednek...Szerencsére barátaira, Ulira és Konrádra mindig számíthat, akkor is ha háború lesz, akkor is ha Viktorékról van szó és akkor is ha mind a kettőről!

Szakács Eszter eredetileg költő volt, azonban nem is olyan rég megírta a Szelek Tornya című fantasy-ét. Jut eszembe, már lehet kapni a történet következő részét, a Babilont. Amúgy az író imád fantasyt olvasni, de legjobban a görög mitológiát kedvelte. Engem a könyve annyira megindított, hogy esténként mindig megköszönöm az isteneknek a nap örömeit és anya végül odaadta a Görög mítoszok című könyvet, amiben az összes isten története benne van, a világ állítólagos teremtésétől kezdve a világ állítólagos pusztulásáig. Nagyon, nagyon köszönöm a Pagonynak, hogy a fent említett könyvet nekem adta, mert különben örök tudatlanságban éltem volna le az életem! :-))

Vicc: 10/5 - Mira meg Konrád elég vicces volt az elvárásaimnak...és de végül Uli is megtanult viccelődni, talán túlzottan is! 

Kaland: 10/9 - a vége volt a legjobb, de nem árulom el, hogy mi történt!

Szerelem: 10/4 - talán a végén Uli is talál magának valakit ;-) De ezt sem árulhatom el!

Fantasy: 10/9 - Olümposz? Azgard? Babilon? Nem léteznek ilyenek!

Tanulság: 10/7 - a keszekusza szálakból sok dolgot kibogarásztam a barátságról meg effélékről! 

Szakács Eszter: A Szelek tornya, Tilos az Á könyvek, 2016

 

szakacs_eszter.jpg

 

a_szelek_tornya.jpg

 

babilon.jpg

Ez a következő rész, én már nagyon szeretném elolvasni!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4014142797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása