Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. november 23. 10:11 - Léna06

Szakács Eszter: Babilon

Kiadták a Szelek tornya következő kötetét! Ezúttal a rejtélyes Babilonon játszódik a történet, ahol megismerjük az ottani vad griffek és emberek történetét.

León (teljes nevén: Leónidasz Vitalisz Drivasz) egy grifflovascsaládban nőtt fel, csakhogy születésekor a Moirák nem őt, hanem unokatestvérét Kikit illetik meg a grifflovasok anyajegyével, ezért León, gyerekkora óta kicsit neheztel rá. Egyik nap azonban a fiú lehetőséget kap a Moiráktól, hogy szerezzen magának egy griffet, mégpedig a Babilonon, ahol az ősi szerződést el nem fogadó griffek élnek. León és házi istene (lárja) Quintus így hát elutaznak erre a titkokkal teli bolygókra, amiről pontosan egy éve - mióta XVII. Sarrukín átvette a hatalmat - semmit sem lehet hallani, mert kapuikat elzárták az Olümposz és a többi bolygó elől. Leónnak - úgy tűnik - első dolga börtönbe kerülni, ahol megismerkedik Amaruszával, a világ legmakacsabb griffjével, aki szöges ellentéte Leónnak és még csak nem is akar lovast. Drukkoljunk együtt Leónnak, Quintusnak és új barátainak, segítsünk nekik griffet találni és (ami a legfontosabb) mentsük meg együtt a Babilont!

Szakács Eszterről már írtam a Szelek tornya című bejegyzésemben, amit ide kattintva tudtok megnézni. Még annyit róla, hogy egyre híresebb lesz és én teljes szívből remélem megírja 3. kötetet is! Nagyon köszönöm a Pagony kiadónak, hogy ezt a könyvet magaménak tudhatom, mert (talán) jobb is, mint az előző!

Vicc: 10/5 - szerintem Quintus és a viccei a legjobbak :-)

Kaland: 10/7 - a Babilon minden emelete gyönyörű, ugyanakkor rejtélyes és titkokkal teli...

Szerelem: 10/6 - nem a szerelemről szólt, de sok szál kapcsolódott hozzá és volt benne romantikus jelenet is, amin én akarva akaratlanul elvörösödtem...

Fantasy: 10/9 - az egyetlen valós helyszín benne Korfu, ami egy kis sziget Görögországban

Tanulság: 10/4 - akit elsőre utálsz az lehet a legjobb barátod is, sőt akár több is annál...itt két személyre is utalhattam, de nem árulom el, hogy kik azok!

Szakács Eszter: Babilon, Bartók Pagony könyvesbolt, Tilos az Á könyvek, 2018

 

babilon_1.jpg

 

babilon_es_szelek_tornya.jpg

A Szelek tornya a sorozat első része

 

regi-erod_korfu-660x330.jpg

Korfu egyik látványossága a XVI. században épült erőd

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2514358555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása