Könyvajánlók gyerekszemmel

2018. május 27. 20:52 - Léna06

Top 5 kedvenc könyvem

1. Böszörményi Gyula: Gergő és a bűbájketrec

Most a Gergő és az álomfogók folytatásáról szeretnék egy kicsit írni. Ebben a részben Gergő ismét az álomvilágban reked, ugyanis elütötte Rúzspiros, a megbűbájolt autó. Gergő a rémálomvadászok földjére kerül, akiktől azonban csak annyit tud meg, hogy a rejtélyes Megbízónak fogják el a rettenetes álmokat. Zsófi eközben kinyomozza, hogy két álomvarangy ütötte el Gergőt, a rejtélyes Megbízó parancsára. A lány nem tud túltenni a kíváncsiságán és a megbízóról is szeretne kideríteni egyet s mást. A nyomok Gergő régi pszihológusa, doktor Produk Bence felé mutatnak. A pszihomókus segédje nagyon gyanús, főleg, hogy galambokat gyilkol és van otthon egy házi kígyója, ami minden állatot felfal a háza tájékáról. Zsófi őrdenevérét, Settenkét elrabolja egy csuklyás alak és a lány magába roskad. Eközben Gergőnek meg kell találnia Ágast az Erdők Atyjában és le kell olvasnia a szarvas igazi nevét, ahhoz hogy meg tudjon menekülni és megmentse az álomvilágot...

Azért ez az első számú kedvenc könyvem, mert itt Gergő talán főgonosz lesz, ráadásul talán elveszíti egy barátját és talán életveszélybe kerül, míg Zsófi szinte teljesen egyedül nyomoz, miközben rájön, hogy azok is lehetnek szépek és jó fejek, akik sokáig csúnyának és gonosznak tűnnek. Meg az is eszébe jut hogy azok is lehetnek csúnyák és gonoszak, akik sokáig szépnek és jó fejnek tűnnek. Meg arra is, hogy a gonosz sem feltétlenül gonosz. És a jó sem feltétlenül jó.

Az íróról, Böszörményi Gyuláról már írtam, ha valaki kíváncsi rá, akkor olvassa el a Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók című bejegyzésemet, amit ide kattintva tud megnézni!

Vicc: 10/7 - sok tök jó poén volt benne, kedvenceim Monyákos Tuba viccei!

Kaland: 10/9 - a valóság és az álomvilág is nagyon izgalmas volt!

Fantasy: 10/9 - vajon létezik álomvilág?

Tanulság: 10/8 - igazából az élet nagy helyzeteit írta le Böszörményi Gyula, csak álmokkal...

Böszörményi Gyula: Gergő és a bűbájketrec, Könyvmolyképző kiadó, 2003

 

gergo_es_a_bubajketrec.jpg

 

a_tetejetlen_fa.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7913901322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyvajánlók gyerekszemmel
süti beállítások módosítása